Poate câțiva mă știți ca Mihai de la UrbanKID, poate nu, poate din altă parte, poate nu. Pe scurt, am 36 de ani, bucureștean mutat de 2 ani la Brașov, 2 copii de 3 și 8 ani și o parteneră ce mi-a bucurat viața cu apropierea ei încă din liceu, acum 18 ani.

Pe 1 iunie 2016, îmi dădeam demisia de la ultimul meu job, după 15 ani de activitate promovând sau construind business-uri pentru alții. Pe repede înainte, mă bucur foarte tare că am luat decizia asta, îmi pare un pic rău că n-am luat-o mai devreme, dar nu îmi e ușor deloc. Doar că greutățile pare că au alt gust când te bucuri de un răsărit de soare cu copiii tăi pe o pătura în mijlocul unui câmp pe care își face de cap mama natură.

“Easy choices, hard life. Hard choices, easy life.”

— Jerzy Gregorek

Acum 2 ani, tam-nesam, îmi făceam primul tatuaj, un con de pin ca un soi de reminder pentru a sta centrat pe un drum pe care începusem să îl plac. Con de pin pentru a îmi aminti de glanda pineală și toate căutările mele, acest Graal din adolesecență, acum maturizat. [inside-story: în liceu am avut o profesoară de istorie extrem de blândă și faină – Doamna Pavlică – și care nu a meritat toate cele ce i-am făcut noi cu toții din clasă – iar eu i-am dus în fiecare an, același referat despre Sfântul Graal, referat la care mai completam câte un paragraf, pentru că eram chiar pasionat de subiect. Și eram convins că profa nu se prinde, dar draga de ea știa foarte bine ce făceam].

Tatuajul meu. Ilustrație formuswithlove.se

Glanda pineală

Care-i povestea cu pineala? Am auzit întâmplător de DMT (dimetiltriptamină) și am ajuns să citesc cartea – The Spirit Molecule – unde profesorul Rick Strassman a făcut studii cu aceasta substanță în mediul controlat. Pe repede înainte, DMT-ul este o substanță pe care glanda pineală o secretă în momente foarte intense – când ne naștem, când murim, când avem vise foarte vizuale/intense; iar glanda pineală este ca un organ de simț la care creierul se poate conecta pentru a capta imagini, sunete și alte simțiri. Dacă închizi ochii și îți imaginezi că ești în destinația ta favorită de vacanță cu oamenii pe care îi iubești imaginile care îți apar sunt oferite creierului de pineală, cunoscută și ca “al treilea ochi” (more like “primul ochi”, if you ask me). Aceasta glandă este poziționată în centrul geometric al creierului, protejată foarte bine de creier si cutia craniană iar mulți spun că datorită ei sunt posibile experiențe spirituale profunde.

Pentru mine, glanda pineală reprezenta exact podul pe care îl căutam între știință și spiritualitate. Mereu am știut că lucrurile nu se opresc la lumea materială, palpabilă dar niciodată, până acum, nu am avut o explicație, o cutie în care să pun toate aceste lucruri extra-ordinare. Avem un organ în creier care se ocupă cu ceea ce unii oameni numesc suflet, conștiință, spiritualitate.

Majoritatea covârșitoare a celor care au participat la studiile lui Strassman, chiar dacă proveneau din medii sociale diferite și nu se cunoșteau între ei, au descris experiențe similare, de parcă atunci când erau sub efectul DMT-ului administrat intravenos ajungeau cumva într-un loc similar. Un loc imposibil de descris cu mijloacele clasice de exprimare, limbaj.
Apropo – rezumatul cărții îl găsiți sub formă de documentar pe Netflix sau pe Youtube:

Și apropo de pineală, e suficient să priviți câteva momente soarele la răsărit, până începeți să vedeți cum se formează peste el o peliculă/voal colorat în albastru apoi să închideți ochii și să vă concentrați pe ce vedeți. Poți crede că este o iluzie optică dar fosfenismul studiază acest efect de peste 50 de ani și ne spune că este vorba de lumina noastră interioară – probabil nu întâmplător “Masterclass Lumină Naturală. Glanda Pineală. Dr. Lefebure Methods” a fost primul eveniment organizat de Romania Healing.

Ayahuasca

De la pineală și DMT, căutările m-au condus firesc către Ayahuasca, un “ceai” făcut tradițional din două plante din America de Sud, a cărui rețetă există de mii sau chiar zeci de mii de ani (conform unor studii). Acest ceai, bogat în DMT (de aici legătura) se servește cu foarte mult respect și smerenie, în mediu ceremonial, numai în prezența unui facilitator sau shaman (curandero/curandera) care susține spațiul sacru creat și ghidează experiența participanților prin cântece specifice (denumite icaros) care te poartă într-o călătorie fabuloasă în universul interior. Cele două plante, în rețeta cea mai populară sunt Chacruna (conține DMT) – responsabilă pentru viziuni – practic arhitectul vizual al lumii în care intrăm, și vița de Ayahuasca – doctorul, “șefu la’ vindecare”, planta care invită în ceremonie spiritul Madre Ayahuasca.

Se spune că atunci când ești pregătit, Ayahuasca te cheamă. Și asta s-a întâmplat pentru mine. În vara aceasta, am ajuns în Peru și am experimentat în patria ei, câteva ceremonii cu Ayahuasca și San Pedro (Huachuma), un cactus sacru cu conținut bogat în mescalină.

“The cave you fear to enter holds the treasure you seek.”

– Joseph Campbell, The Hero’s Journey

Nu am să încerc să descriu experiența în amănunt din două motive: 1.nu există cuvinte pentru a reda lucrurile pe care le-am trăit și 2. experiența este extrem de intimă și personală.

Third eye painting

În Maloca în care am participat la ceremonii fiecare loc avea o pictură pe peretele din spate. Asta s-a nimerit să fie la mine.

Fiecare persoană are trăiri și conștientizări diferite, numitorul comun fiind că înainte de ceremonie, în timpul ei dar și luni de zile după, ies la suprafață anumite subiecte, lucruri din trecutul nostru, din familie și nu numai, care ni se arată pentru a le vindeca. Ayahuasca se pare că este și neuro-generativă – are proprietatea de a genera neuroni/structuri neuronale noi. În termeni neștințifici, Ayahuasca desface căile bătătorite care se formează în creier când trecem printr-o traumă, permițându-ne astfel să construim noi legături prin care trauma respectivă să nu ne mai afecteze, ea vindecându-se. Unii oameni spun că o ceremonie de Ayahuasca poate echivala cu ani de zile de psihoterapie.

Rămâne să vă documentați pe cont propriu, dacă vă atrage experiența. Un loc bun de pornire ar fi MAPS (Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies) – autoritatea în cercetările privind folosirea psihedelicelor în scop terapeutic iar aici puteți vedea cam ce au publicat ei despre Ayahuasca. Dar internetul e plin.

Romania Healing

Long story short, o nouă lume mi se arata în față, o lume care conținea răspunsurile la întrebările pe care ni le punem cu toții și cât de frumos este drumul fără început șă fără sfârșit câtre către cunoașterea de sine, către “Know thyself”-ul lui Socrate.

Atunci când am devenit tată, nu găseam resuse ok pe Internet despre povesea asta cu “properly raising a human being” și am simțit nevoia să creez un proiect în care să adun toate acele recomandări și lucruri de care mi-ar fi plăcut să aflu la momentul potrivit, și nu când e prea târziu. Așa a apărut UrbanKID. Aceași căutare și nevoie m-a dus cu gândul la Romania Healing, un proiect unde care vreau să adun toate aceste experiențe deschizătoare de inimi și aducătoare de răspunsuri.

Pe scurt, pe Romania Healing, veți găsi evenimente organizate de noi – dar și evenimente organizate de alții, facilitatori, retreat-uri, centre unde se pot organiza evenimente și așa mai departe. Intrând în lumea asta am început să cunoaștem oameni care de care mai interesanți și care vorbesc pe limba noastră, răspund curiozităților noastre interioare – și pe aceși oameni vrem să vi-i aducem să îi cunoașteți. Suntem încă foarte la început dar așa cum vedem noi anii ce vor urma, Romania Healing este un pilot al Samadhi.today, o rețea de astfel de proiecte, cu activitate în toată lumea.
Sunt recunoscător că am fost pus în situația de a organiza evenimente transformaționale pentru alții și de a fi în serviciu altora – facilitatori și participanți – lucru care dintre toate lucrurile pe care le-am făcut până acum în 36 ani de viață, îmi aduce cele mai multe satisfacții.

Am auzit reacții de tipul – “dar eu sunt bine, nu am nevoie de vindecare” – și o recunosc, a fost și reacția mea inițial. Îți recomand să pleci la drum doar cu gândul că mereu poți deveni un om mai bun decât ești și sunt aproape sigur că nu vei fi dezamăgit.

Hai să facem chestii împreună

Toate astea sunt doar începutul pentru ce îmi doresc să devina Romania Healing Center – un centru unde să poți să vii ca într-un retreat, să stai o vreme și să devii un om un pic mai bun la întoarcerea în realitatea ta cotidiană, unde să întâlnești oameni din toate colțurile lumii care se află pe drumuri similare cu al tău și unde să faci cunoștiință cu acele lucruri pe care le atragi în viața ta. Tot ce ține de dobândirea și menținerea unei stări de conștiință extinsă are legătură cu ce vreau eu să fac cu Romania Healing.

Dacă te atrag lucrurile pe care am încercat să le descriu succint mai sus, dacă organizezi și tu evenimente sau cauți un profesor de [disciplină ce are legătura cu conștiința], dacă ai un teren pe un vârf de deal sau cunoști o proprietate de vânzare care s-ar potrivi pentru un astfel de centru – hai să ne cunoaștem, hai să vorbim mai multe – mă găsești la mihai punct dragomirescu arond gmail punct com.

Cum ne poți ajuta?

Dacă vrei să ne susții o poți face venind la evenimentele noastre sau promovate de noi și povestind celor apropiați despre ele. Le găsești mereu pe pagina noastră și trimitem și un newsletter cu coduri de discount Early Bird – abonează-te, e free :). Sau poate chiar ne poți ajuta cu o mică donație.

Hai, spune-mi ce crezi mai jos în comentarii.

Mulțumesc,
Mihai

Imagine principală – Alex Grey – Praying (1984) – Praying is a portrait revealing a sun in the heart and mind. From the inner light in the center of brain, a halo emanates and surrounds the head. The halo is inscribed with signs of contemplation from six different paths: The symbols of Yin and Yang from Taoism; a description of the magnitude of Brahman from Hinduism; the watchword of the Jewish faith, “Hear, Oh Isreal, the Lord our God, the Lord is One”; the Tibetan Buddhist mantra, “Om Mani Padme Hum,” a prayer for the unfolding of the mind of enlightenment; Christ’s words of the “Lord’s Prayer” in Latin; and a description of Allah along with the Islamic prayer, “There is no God but Allah, and Muhammad is his messenger.” Praying presents the spiritual core of light which transcends, unites, and manifests in the various religious paths.